Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

L’hort de les rondalles mallorquines

Amengual i Vicens, Carles; Pinder, Andrew

Prologuista:
Maria M. Gelabert
Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Cultura popular
Pàgines:
298
PVP:
24.00
ISBN:
978-84-17113-03-2
Data d'Edició:
15/07/2017
Totes les plantes i els arbres mencionats a les rondalles mallorquines, profusament il·lustrat.
Sinopsi
la publicació que teniu a les mans, hi figuren les 140 plantes i els arbres mencionats a les rondalles mallor­quines, l'obra de ficció que descriu més referències botàniques, superant Les Mil i Una Nits, la Biblia, Shakespeare, Cervantes, Andersen, Grimm, Virgili, Cató, Ovidi, Homer, Valor, Amades, etc., Hi trobareu les citacions textuals de les rondalles, les especificacions populars i científiques de cada planta, així com els seus corres­ponents dibuixos a color, creats expressament per Andrew Pinder.
L'objectiu de l’obra és polifacètic, multidisciplinari, que es pugui emprar com a referència literària, com a eina per a mestres i alumnes que treballin amb un hort escolar i com a estudi del medi natural. També serà útil com a obra de consulta, per a localitzar les rondalles on són descrits els arbres o les plantes, per als amants del medi natural, la pagesia i les tradicions nostrades.
Cada fitxa inclou la seva referència bibliogràfica, els textos on se cita la planta o l’arbre, amb el títol de la rondalla, tom i pàgina, i un o diversos dibuixos. 

Llegiu l'Índex i la Presentació en PDF
Carles Amengual i Vicens
(Selva, 1956) és metge homeòpata i biòleg. Ha estudiat la medicina tradicional i les plantes de diversos països. És especialista en plantes medicinals per la Facultat de Farmàcia de Pisa. Es va diplomar en acupuntura al China Medical College, i en medicina tradicional tibetana a la International Academy for Traditional Tibetan Medicine. Va fer la tesi doctoral Flora medicinal de les illes Balears. Està especialment interessat en etnobotànica i en manuscrits antics de plantes medicinals. Ha fet les llicenciatures d’Humanitats, Estudis d’Àsia oriental i Ciències Religioses.Andrew Pinder
(London, 1955)
 Estudià arqueologia, primer a la Universitat de Gales i després a la Universitat de Londres. Durant uns anys va treballar com arqueòleg a la Gran Bretanya, dirigint excavacions de caire prehistòric i il·lustrant diverses publicacions d’arqueologia.
L’any 1986 es va traslladar a Mallorca, juntament amb la seva dona. Viu a Selva des de l’any 1987, on treballa com a pintor, il·lustrador i muralista.
Ha tengut fet exposicions a Mallorca i té obres a diverses col·leccions, tant públiques com privades.
Com il·lustrador ha treballat en més de 120 llibres, majotitariament infantils en català, castella, holandès i anglès.Recomanar
Comentar
Comentaris (0)