Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

L’espiritisme a Capdepera (1868-1936)

Terrassa Flaquer, Josep

Prologuista:
Isabel Peñarrubia i epíleg de Gerad Horta
Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Història contemporània
Pàgines:
250
PVP:
18.00
ISBN:
978-84-16163-89-2
Data d'Edició:
21/04/2017
Un moviment social únic i sorprenent a Mallorca.
Sinopsi
L'espiritisme és una doctrina basada en la creença de l’existència i de la manifestació dels esperits, que es poden comunicar amb els humans mitjançant un mèdium.
Partint d’aquesta creença, en la literatura i en la dura vida diària es va desenvolupar una moral amb un fort compromís humanitari: pau, solidaritat amb els desposseïts, justícia, honestedat i compassió pels febles. La defensa d’aquests valors els abocà a la lluita política, a reclamar la llibertat de culte, a promoure una relació igualitària entre homes i dones, a treballar per l’emancipació econòmica i la defensa de la societat civil.
Tradicionalment, l’espiritisme va expressar les ànsies de renovació espiritual d’un sector de les classes populars que unia revolució, espiritualitat i federalisme.
Aquesta obra completa l’estudi de la dissidència religiosa i política a Capdepera. L’espiritisme de Capdepera fou un moviment social sorprenent a les Illes Balears i únic a la part forana de Mallorca. Va sorgir amb una força que, juntament amb el metodisme, serví de referència per identificar el tarannà gabellí a l’illa.

Llegiu el Sumari.
Josep Terrassa Flaquer
(Capdepera, 1952) ha desenvolupat una llarga tasca de divulgació de la cultura local des de les pàgines mensuals de la revista de premsa forana Cap Vermell (1980-2007). Ha publicat El castell de Capdepera (1985) i Patrimoni arqueològic del municipi de Capdepera (1991). L’any 2013 participà en el llibre col·lectiu El metodisme a Capdepera.Recomanar
Comentar
Comentaris (0)