Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Croquis artanencs

Selecció

Ginard Bauçà, Rafel

Prologuista:
Jaume Guiscafrè Danús
Col·lecció:
Altres
Tema:
Cultura popular
Pàgines:
96
PVP:
12.00
ISBN:
978-84-16163-69-4
Data d'Edició:
31/08/2016
Una visió de la terra, del poble i de la llengua, cent anys abans.
Sinopsi
Aquesta selecció de Croquis artanencs, que serveix per commemorar els 40 anys de la mort del Pare Ginard (1976) i els 20 anys de la publicació del recull complet (1996), és un itinerari literari pels llocs que va descriure l'autor al seu dia i que possibilita comparar l'Artà de la primera meitat del s. XX amb l'Artà d'avui dia. Aquesta tria també mostra el Pare Ginard com a continuador del romanticisme i de la Renaixença, sobretot per l'interès per la cultura popular i per la percepció idealitzada del poble, i permet al lector gaudir d'aquest tresor literari que, per a Artà, té un valor incalculable.

Rafel Ginard Bauçà
(Sant Joan, 1899 - Artà, 1976)
Folklorista, poeta i prosista.


Fill d’una família humil, va ingressar al Convent dels Pares Franciscans d’Artà el 1913 i va ser ordenat sacerdot el 1924. A Artà va descobrir el paisatge i les tradicions folklòriques, elements essencials en la seva obra. El 1974 l’Ajuntament d’Artà el va proclamar Fill Adoptiu i l’Ajuntament de Sant Joan, Fill Predilecte.
És conegut, sobretot, com a autor del Cançoner popular de Mallorca, un recull de més de 15.000 cançons tradicionals, pel qual va ser premiat per l’Institut d’Estudis Catalans el 1949 i va rebre el Premi Ciutat de Palma de folklore el 1958. 
Va publicar, com a prosista, nombrosos articles a les revistes Llevant, El Heraldo de Cristo i Bellpuig. Precisament, els Croquis artanencs són fruit de les col·laboracions en prosa que Ginard va publicar primer a la revista Llevant i més tard a la revista Bellpuig, entre 1927 i 1967. Aquest recull de proses se centren en el poble d’Artà i el seu paisatge i són un exemple de l’ideari de l’Escola Mallorquina.
Com a poeta, va ser guardonat diverses vegades als Jocs Florals de Barcelona.Recomanar
Comentar
Comentaris (0)