Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

La venus negra

Lorman, Josep

Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Creació
Pàgines:
352
PVP:
18.00
ISBN:
978-84-16163-50-2
Data d'Edició:
29/02/2016
La venus negra Josep Lorman explora de nou les intemperàncies del desig i les seves tràgiques conseqüències
Sinopsi
En David, separat i amb un fill, trenca amb l’Amanda i s’apunta a un viatge a Àfrica. Durant el viatge s’embolica amb la Victòria i en arribar a Ouagadougou coneix la Mado, una noia burkinesa de la qual s’enamora, o almenys s’ho creu. I torna a Barcelona decidit a fer-la venir. Malgrat l’oposició de la família, la dificultat dels tràmits i els dubtes, en David porta la Mado a Barcelona i, després d’una convivència de sis mesos, s’hi casa. A partir d’aquest moment comencen els problemes. Tot una sèrie d’accidents estranys se succeeixen i alteren la vida d’en David, alhora que se li desvetlla la gelosia. Desconfia, pregunta, investiga i, al final, segueix la seva dona. Tot això ens ho conta ell mateix mitjançant un relat pel qual vol descobrir-se i perdonar. El relat és llarg, però allí on és, de temps, li’n sobra.
Amb la seva mirada irònica i intel·ligent sobre la vida i un gran sentit de la tragicomèdia, Josep Lorman insisteix en els seus temes favorits: les relacions de parella, l’amor, el desamor, la solitud i la recerca de la pròpia identitat.

Josep Lorman
(Barcelona, 1948)
Va estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona. Després d’una llarga activitat professional en el sector audiovisual com a guionista i tècnic cinematogràfic, l’any 1990 va iniciar una trajectòria literària dins de la narrativa per a joves, que l’ha situat entre els autors més prestigiosos d’aquest gènere, amb títols com L’aventura de Saïd (1994), El galió de les illes Cíes (Premi Joaquim Ruyra 1995), El malefici dels Da (Premi Joaquim Ruyra 1997), Fills de l’opulència (2001) i Quatre setmanes al Rif (2007). L’any 1999 comença a conrear la narrativa per a adults amb La mirada obscura, a la qual va seguir el recull de contes El pardal vermell (2005), La Font de Ceres, finalista del Premi Prudenci Bertrana 2005 i La venus negra (2016), totes quatre obres publicades per les Edicions Documenta Balear.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)