Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Un estudiant d’arquitectura retrobat. Guillem Reynés i Font

Reynés i Muntaner, Guillem

Col·lecció:
Arbre de Mar
Tema:
Biografia
Pàgines:
276
PVP:
24.00
ISBN:
978-84-16163-25-0
Data d'Edició:
25/10/2015
Una visió de la societat des de la perspectiva d’un estudiant, en la cruïlla de dos segles: el XIX i el XX
Sinopsi
La lectura de prop de tres-centes cartes estudiantils de Guillem Reynés i Font (Palma, 1877-1918), ens permet reconstruir els seus anys a Barcelona i a Madrid, on fou alumne de les respectives Escoles Superiors d’Arquitectura en la cruïlla de dos segles: el xix i el xx.
Defensor de les tradicions autòctones i de la llengua pròpia que estimava «amb deliri», no és gens estrany que Guillem Reynés fos l’introductor del regionalisme arquitectònic a Mallorca. Aquí es reprodueixen les conferències que l’estudiant, declarant-se regionalista, va pronunciar a Madrid en favor del dret de Catalunya i de Mallorca a conservar els seus furs, la seva llengua i les seves tradicions, i en què es posicionà en contra de les polítiques uniformadores que volgueren imposar, als territoris de parla catalana, les lleis i la llengua de Castella.
Així mateix, en aquest llibre es reflecteixen les seves vivències i les seves dèries, els desànims i les esperances de futur, l’enyor constant d’una illa lluminosa i llunyana.


Guillem Reynés i Muntaner
(Palma, 1942) és arquitecte. Es titulà per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i ha exercit la professió a Palma. Besnét del mestre d’obres Gaspar Reynés i Coll i nét de l’arquitecte Guillem Reynés i Font. Ha publicat els llibres L’arquitectura d’un mestre d’obres. Gaspar Reynés i Coll (1845-1911) (2012), Un estudiant d’arquitectura retrobat. Guillem Reynés i Font (2015), Guillem Reynés i Font, arquitecte (2018), amb els quals va retre homenatge als que foren els iniciadors, dins la família, d’una tasca professional que avui dia mantenen cinc dels seus descendents; Jeroni Amengual Oliver (1878-1946) (2021) i Cafès i àtics (2015), la seva incursió dins el món de la poesia.
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)