Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Cent anècdotes divertides de la pagesia mallorquina

Ortí Hernández, Carlos

Prologuista:
Felip Munar
Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Cultura popular
Pàgines:
110
PVP:
12.00
ISBN:
978-84-16163-40-3
Data d'Edició:
29/05/2015
L’enginy i l’humor de la part forana de Mallorca
Sinopsi
Carlos Ortí conta les històries que la gent del camp, pagesa, de Mallorca li ha contat. Són historietes reals que afitoren el tarannà d’un col·lectiu ben determinat. No són contarelles, ni invencions; són les dèries, les trobades, la manera de «matar el temps» que tenien -tenen- les persones que veuen sortir el sol, com s’enfila i llavors es pon. I hi destria tots els elements que li poden pertorbar el dia a dia. Dins aquest món hi ha les relacions entre aquestes persones, com s’escometen, com interpreten els fets amb un llenguatge determinat.

Aquest recull té una particularitat afegida: l’humor. L’enginy de les situacions que ens proposa l’autor esdevé una mirada excepcional i profunda de l’ésser que viu en un lloc i en un temps determinats. En cada temps, al llarg de la història, i en cada cultura, l’home ha trobat estils diversos de riure; això vol dir que les cultures i els pobles n’adquireixen formes particulars; també les diverses classes socials a l’interior d’un mateix país.
Carlos Ortí Hernández
Després de néixer a València fa un poc més de quatre dècades, de fer una bona ullada a un tros del món, de fer feina en assumptes relacionats amb la biologia i de dedicar els darrers dotze anys de feina a la televisió, va arribar l’any 2007 a ca seva, a les Illes Ba­lears. La idea d’escriure sobre algun aspecte de Mallorca li rondava pel cap ja feia temps, però la seva participació en programes que descobreixen la pagesia de l’illa, en concret el ben conegut «Uep, com anam?», ha estat l’enpenta definitiva per compondre aquest anecdotari.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)