Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

De Puig Almostem a la possessió de la Racó

Recorregut per la història i l´arquitectura d´una alquería gairebé obligada d´Andratx

Hernández Gelabert, Carlos

Col·lecció:
Arbre de Mar
Tema:
Belles arts
Pàgines:
112
PVP:
12.00
ISBN:
978-84-16163-35-9
Data d'Edició:
15/05/2015
Premi Pere Ferrer d’investigació 2014
Sinopsi
l’edat mitjana, Puig Almostem va ser una de les alqueries més importants d’Andratx, encara que a poc a poc s’anà disgregant en porcions més petites que anaren transformant l’antiga toponímia, de manera que amb el temps es va perdre la memòria de la seva existència.
En la primera part d’aquest llibre es tracta de la seva extensió, situant els antics topònims i localitzant els principals assentaments, mentre que la segona part se centra en l’estudi de les cases i se’n desgrana la història i l’evolució arquitectònica.
Nombroses il·lustracions reconstrueixen les diferents tipologies i fases constructives d’aquestes cases. Així, es mostra com foren les casetes d’un sol espai, les cases pageses, els rafals ramaders, les cases de possessió fortificades i els reductes de muntanya..., tot un repertori d’assentaments, amb una arquitectura que s’ha anat transformant al llarg del temps, adaptant-se a les condicions del territori i a les vicissituds de la història d’aquest trosset de la comarca de Ponent.


Carlos Hernández Gelabert
(1973) és professor d’art, investigador i artista, llicenciat en Belles Arts i doctorat per la Universitat Complutense de Madrid. Especialitzat en la història de les formes de representació gràfica i la interpretació de l’arquitectura medieval i tradicional a Mallorca. La seva activitat s’ha centrat en la recreació de l’espai en el paisatge i en l’arquitectura, tant des d’una perspectiva artística com des de la seva significació històrica, enfocada sobretot des de l’àmbit de l’arqueologia de l’arquitectura. Resideix entre Mallorca i Madrid, on exerceix la docència artística. Ha publicat els seus estudis en publicacions de caràcter cientí­fic o de divulgació. La seva obra artística ha rebut diversos reconeixements i s’ha mostrat tant a Mallorca i la Península com a altres indrets d’Europa.
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)