Notícies Relacionades

Omar Oianeder comenta "La cuina de la Revolució francesa a les illes Balears"

08/03/2013 Omar Oianeder

Omar Oianeder comenta "La cuina de la Revolució francesa a les illes Balears", de Miquel Ferrà i Martorell ("Diario de Mallorca", suplement "Manjaria", 37, 8 de març de 2013)

La cuina de la Revolució Francesa i les illes Balears

Ferrà i Martorell, Miquel

Prologuista:
Vicens, Antoni
Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Cuina
Pàgines:
180
PVP:
11.00
ISBN:
84-89067-80-5
Data d'Edició:
17/05/2000
Sinopsi
Durant la Revolució, París va descobrir la meravellosa cuina de les regions de França; també va ser llavors quan aparegueren a París els primers grans restaurants establerts pels caps de cuina de les cases nobles. Seguint les receptes dels enciclopedistes, l’autor ens brinda les formes més senzilles per preparar els plats més sofisticats.
Miquel Ferrà i Martorell
(Sóller, 1940)
S’ha dedicat sobretot a l’ensenyament i al periodisme. Col·labora amb publicacions periòdiques com ara Última Hora, Sóller, El Mirall, El Temps, Cultura, Diari de Balears i Entorn.
Pel que fa a la literatura, mostra gran predilecció pel relat breu, de vegades adreçat als joves i als adolescents, i la novel·la històrica, entesa com a eina pedagògica per fer conèixer el passat. Premi de novel·la Ramon Llull 1885 (El misteri del cant Z-506) i el Ciutat de Palma Llorenç Villalonga 1987 i 2005 (amb Crònica de Guinea i Abdallah Karim, el predicador, respectivament), la seva obra ha estat traduïda a llengües com el castellà, el portuguès, l’holandès i l’alemany.
També és autor de diversos llibres d’itineraris i d’assaigs, com Sóller, imatges d’ahir (1990), Sollerics arreu del món (1992), i a Edicions Documenta Balear ha publicat Els enigmes de la nostra història (1992), Llegendes i tradicions de les Balears  (1995), Contes i viatges (1998), La cuina de la Revolució francesa a les Balears (2000), Faula del Mare Nostrum (2004), Maltractades. Històries antigues d’amor i odi (2008), Llegendes i tradicions de les Balears (2009) 2a edició amb il·lustracions de l'autor i Terra venuda (2017).


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)