Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Llibres, pròlegs i pregons

Aguiló Adrover, Cosme

Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Cultura popular
Pàgines:
152
PVP:
14.00
ISBN:
978-84-15432-74-6
Data d'Edició:
25/11/2013
La llengua i la cultura popular són els eixos principals d’aquest recull de textos de Cosme Aguiló.


Sinopsi
Heus ací un recull de textos originals de Cosme Aguiló, redactats entre els anys 1993-2013, sobre temàtiques molt diverses. El llibre posa a l’abast dels lectors una sèrie d’escrits que, per causa de la dispersió d’alguns i del fet de romandre inèdits uns altres, no són de consulta fàcil. Estan agrupats sota tres blocs: el primer reuneix presentacions orals de llibres de les quals l’autor conservava els textos escrits, en llur gran majoria inèdits, el segon reprodueix tres pròlegs de llibres d’onomàstica i el tercer aporta de bell nou quatre pregons de festes. La temàtica és molt diversa, però hi ha una gran majoria d’escrits en els quals la llengua té un paper primordial. També tenen rellevància els relacionats amb la cultura popular.


Cosme Aguiló Adrover
(Santanyí, 1950) és un filòleg mallorquí, membre de l'Institut d'Estudis Catalans des del 2006 i publicà articles a la revista Randa i al butlletí de l'Institut Menorquí d'Estudis. El 1991 va rebre el premi Gabriel Alomar de l'OCB i l’Estrella Mostrejada de l’Associació Es Majoral i la revista Dies i Coses de Calonge (1997), és membre corresponent de l’Institut d’Estudis Catalans (2006).
Treballa d’hoteler a un establiment de la seva família. Els inicis de la seva activitat investigadora, vinculats al món de la prehistòria, s’activaren gràcies a una troballa casual de ceràmiques pretalaiòtiques feta el 1966. Cap a l’any 1974 es començà a interessar per la toponímia baleàrica, sobretot del litoral, cosa que el portà a fer reculls sistemàtics de diferents indrets, que ha anat publicant en forma de d’articles (generalment a revistes especialitzades),Luxury Panerai Replica mapes i llibres. Després de superar la prova d’accés per a majors de vint-i-cinc anys (1991), va iniciar els estudis de Filologia Catalana a la Universitat de les Illes Balears i s’hi va llicenciar el 1996. S’hi doctorà el 2007 amb la tesi La toponímia de Santanyí i ses Salines, encara inèdita. Ha publicat una dotzena de llibres i nombrosos articles sobre temes molt diversos: bolets, flora, anècdotes, arquitectura popular, i moltes més coses, entre les quals l’Atles ornitonímic de les illes Balears (2017), en col·laboració amb Antoni Mestre, i el cançoner Aür! Versos de l’antigor (2021), juntament amb Sebastià Adrover.
Ha Edicions Documenta Balear ha publicat De Rebus Populi Mei (2007), Sic Isti Nostri Sunt (2010), La toponímia de la costa d'Artà (2011), Llibres, pròlegs i pregons (2013) i Rondalles i llegendes de Santanyí (2021).
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)