Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Gloses de n'Amador (III)

Font Garí, Amador

Prologuista:
Felip Munar i Munar
Col·lecció:
Fora de col·lecció
Tema:
Cultura popular
Pàgines:
72
PVP:
9.00
ISBN:
978-84-15432-43-2
Data d'Edició:
21/03/2013
Tercer volum de les gloses del parlar mallorquí del Pla de Mallorca.
Sinopsi
És dins aquesta senzillesa, dins aquest afany per deixar constància d’unes relacions d’amistat i bonhomia que s’han d’encabir les gloses de n’Amador Font. Són d’una senzillesa perceptible, d’un ritme lleuger i planer, d’un rerefons familiar, sense entrar dins les complexes profunditats de l’ésser humà; tot allò que ens glosa n’Amador és copsat ràpidament. Les rimes no són recercades, i en moltes ocasions utilitza l’assonància; són gloses per ésser dites en veu alta, amb el ritme cadenciós del parlar mallorquí del Pla de Mallorca.
Amador Font Garí
(Vilafranca, 1934)
Als dotze anys ja guardava truges i uns quants vespres a la setmana anava a escola a Son Pou; el seu mestre era don Joan Fosc, i feien claror amb un llum de carbur. Després es va llogar a can Formiguera, a Sant Martí de Vilafranca. Va ser corredor de bicicletes. L’any 1959 es va casar amb la montuïrera Francisca de can Carrió, amb qui ha tingut un fill. Una vegada instal·lat a Montuïri va fer de pagès -llogat a Solanda,- de xofer de don Bartomeu Mestres (dos anys), i més tard de picapedrer amb mestre Mateu Cerdà (devuit anys); però sempre ha fet de pagès, ha conreat la seva terra. “Si me lleven es camp, som homo mort”, diu n’Amador amb tota la franquesa que és capàç d’albirar un home que viu intensament el nostre camp.
A Edicions Documenta Balear ha publicat Gloses de n'Amador (2006), Gloses de n'Amador (II) (2009) i Gloses de n'Amador (III) (2013).


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)