
Antoni Serra ressenya "Bojos pel teatre", de Lluís Torrent, Magdalena Aguiló i Paco León
25/03/2012 Antoni Serra
Antoni Serra ressenya "Bojos pel teatre", de Lluís Torrent, Magdalena Aguiló i Paco León ("Última Hora", 25 de març de 2012).

Presentació de "Bojos pel teatre"
13/03/2012 Documenta Balear
CAN ALCOVER ESPAI DE CULTURA I EDICIONS DOCUMENTA BALEAR ES COMPLAUEN A CONVIDAR-VOS A LA PRESENTACIÓ DE BOJOS PEL TEATRE, de Lluís Torrent, Maria Magdalena Aguiló i Francisco León, dijous 15 de ma ...

"Bojos pel teatre", el relato de un taller que resultó tarapéutico
10/03/2012 M.A. Antich
Funcionó como un taller de teatro amateur, y resultó ser una actividad terapéutica para todos. Así define el psiquiatra Lluís Torrent la actividad que es el hilo conductor del libro Bojos ...

Bojos pel teatre
León Luque, Francisco; Aguiló Rado, Maria Magdalena; Torrent i Badia, Lluís
- Prologuista:
- Antoni Tarabini-Castellani
- Col·lecció:
- Menjavents
- Tema:
- Teatre
- Pàgines:
- 188
- PVP:
- 15.00
- ISBN:
- 978-84-15432-05-0
- Data d'Edició:
- 13/02/2012
Més interessant i operatiu que la inacabable discussió teòrica per a definir la bogeria és plantejar-se què fer-ne. La majoria de persones amb malaltia mental severa han perdut els seus drets. La primera actuació terapèutica que cal realitzar és recuperar aquests drets i la seva honorabilitat. Recuperació dels drets formals, però sobretot crear estratègies per a aconseguir l’accés real a aquests drets i exercir-los. Dret a la salut, a l’habitatge digne i a un treball decorós..., però també a la cultura, la informació i el benestar relacional.
Lluís Torrent
El teatre és màgia i els mags són els actors, instruments preciosos per a connectar l’obra del poeta amb la ment i el cor dels espectadors. És un encontre excitant on l’intercanvi i la comunicació respectuosa adquireix una intensitat extraordinària. Sentiment i emocions encontrades d’haver estat injustament tractats per la vida, però també de la capacitat conservada per a compartir un espai i un temps dedicats a la bellesa.
M. Magdalena Aguiló
El libro que nadie quiere comprar, pero que todos tendrían que leer. El único libro, que sin ser de autoayuda, le ayudará a conocer «esa parte» tan desconocida para usted mismo. O no. Y recuerde que en este libro encontrará cómicos, monjas, moteros, arribistas, defenestradores, y un puñado de «locos de atar» que siempre dan tanto juego. Se lo advertimos: su lectura engancha, no podrá dejar de leer hasta el final. Pues eso.
Paco León

Estudis a l’Escola d’Art Dramàtic de Màlaga, al Conservatori Superior de Música i a l’Escola d’Arts i Oficis d’aquesta ciutat, en la seva secció de Vestuari. Des de l’any 1988 treballa a l’Administració de l’Ib-Salut a Palma. L’any 1997 accepta la direcció del Taller de Teatre es Garrover que està en vies de constitució. La feina feta es tradueix en quatre muntatges teatrals, diferents performances, algunes al carrer, amb grups teatrals similars d’Itàlia i Alemanya, i la dramatització de recitals poètics. Realitza també un migmetratge, un curt de ficció i un documentals sobre l’Associació.
Confessa que l’escenari li ha permès superar les seves múltiples neurosis i estalviar-se el consum de tota mena de drogues més o menys legals. La seva experiència s’ha convertit en carn de teatre, ja que ha servit d’argument de divertides i intel·ligents paròdies. Després del seu pas pel Garrover ha dirigit diferents muntatges de la Companyia Xesc Forteza.

Dins el món del teatre mallorquí ha tocat totes les tecles: actriu, ajudant de direcció, regidora, utillatge...
Ha fet també cinema i ha participat en diferents sèries de TV Balear i d’IB3.
Paral·lelament, desenvolupa tasques administratives a l’Ib-Salut des de l’any 1976 fins al 2002,en què comença a treballar a la Fundació Teatre Principal de Palma, com a ajudant de direcció d’arts escèniques.
L’abril del 1997 li proposen de col·laborar amb l’Associació Es Garrover perquè ordeni la paperassa acumulada. No accepta l’oferta tot al·legant que és una feina que ja està fent des de fa molts anys. A canvi, i sense pensar-s’ho gens ni mica, crea el Taller de Teatre Es Garrover, en el qual interpreta gairebé tots els papers de l’orquestra.

Llicenciat per la Facultat de Medicina de Barcelona. Títol d’especialista en Psiquiatria, obtingut mitjançant l’Escola Professional de Psiquiatria de la Universitat de Barcelona. Psiquiatre a l’Institut Mental de la Santa Creu i al Departament de Psiquiatria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona. Professor ajudant de classes pràctiques de la càtedra de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Becat com a expert tècnic estranger per l’Administració Provincial de Trieste per a treballar a l’Hospital Psiquiàtric d’aquesta ciutat, sent el seu director el professor Franco Basaglia.
Cap Clínic, per concurs oposició, al Sanatorio Psiquiátrico de Conxo de Santiago de Compostela. Psiquiatre a l’Hospital Psiquiàtric de Palma, a les USM del Camp Rodó de Palma i a la USM d’Inca.
Considera que el que fins aquí s’ha ressenyat constitueix el llarg i indispensable període de formació i aprenentatge necessari per a encapçalar l’experiència de l’Associació Es Garrover a Inca, iniciada el 1997. Va ser-ne soci fundador i membre de les successives juntes directives, i coordinador, com a psiquiatre, de l’ UCR Es Garrover fins a la seva jubilació, el juliol del 2005.
Ha publicat, com a coautor, a Edicions Documenta Balear: Bojos pel teatre, (2012) i Associació Es Garrover. Una altra mirada a la salut mental (2015).

El teatre mallorquí (segles XIX-XXI)
Nadal i Soler, Antoni
Panorama complet dels seus espais, els actors, els espectadors i els dramaturgs.

Ficcions 2018-2020
Gallego, Rafel; Rosselló, Nuna; Salas Burguera, Marina; Marí Juanola, Eugeni; Florit, Catalina Inès
Feminisme, xarxes socials, els refugiats al Mediterrani, el canvi climàtic... Són alguns dels temes d’aquests joves dramaturgs de Balears.

La porta
Herranz Hammer, Albert; Viader Soler, Joan
Ateneus obrers, principis naturistes, esperantisme, racionalisme, joves sindicalistes, excursions dominicals i llibres del 1936.

Els ulls dels altres
Vergés i Vilella, Sadurní
Obra guanyadora del I Premi de Mallorca de Dramatúrgia 2018

Abans que arribi l’alemany
Barceló Femenías, Marta
Després del terrabastall emocional... la identitat, la valentia i el coratge.

Teatre, circ, titelles
Nadal i Soler, Antoni
Les arts escèniques illenques dels s. XIX i XX, amb caràcter divulgatiu.

Associació Es Garrover
Torrent i Badia, Lluís; Feliu Landa, Marian
El teatre com a forma de dignificació de la vida del malalt mental

Un comparsa dins l'espectacle
Guiscafrè Genovart, Serafí
Són les memòries d’un comparsa a qui, moltes vegades, els seus detractors han fet figurar de protagonista. Són una part de la història teatral de Mallorca.

Contemplatius als carrers
Suñer i Bonet, Pere
Índex: Primera part Tocant terra, 19 Vora les aigües del Jordà, 24 Partim en nom d’Ell, 31 La complexitat de la convivència, 36 Els renous del nostre interior, 43 El parlar de Déu en el renou dels car ...

Entremesos en mallorquí
Ramon Díaz i Villalonga (ed.), Fons Teatral Bartomeu Rull
Entremesos en mallorquí és un volum manuscrit que fa part del Fons teatral Bartomeu Rull compost per obres de teatre del segle XVIII i començament del XIX. Entre els seus materials més valuosos cal es ...

El teatre mallorquí del segle XX
Nadal i Soler, Antoni
Aquest volum respon a la necessitat de posar a l’abast dels lectors una història abreujada del teatre mallorquí al llarg del segle XX. De lectura fàcil i ràpida, l’autor hi presenta una panoràmica del ...

Carnaval, codolades i teatre popular
Peñarrubia i Marquès, Isabel
La Mallorca de la Restauració pot ser definida com de caciquisme rural hegemònic amb grans dosis de consens. El maurisme, i més tard Joan March, foren els eixos vertebradors que traduïren el domini so ...