Cercador d'Obres

El vi a Mallorca
Grimalt i Oliver, Francesc
- Prologuista:
- Pérez de Eulate, Juan Luis
- Col·lecció:
- Menjavents
- Tema:
- Pàgines:
- 144
- PVP:
- 11.00
- ISBN:
- 84-89067-23-6
- Data d'Edició:
- 06/12/1997
Sinopsi
Aquest llibre pretén de divulgar els vins que s’elaboren a Mallorca i també de donar a conèixer el treball dels cultivadors de la vinya, dels elaboradors de vi i de les diverses institucions relacionades amb la indústria enològica. El llibre inclou una documentada ressenya dels cellers mallorquins en actiu. 
Francesc Grimalt i Oliver
(Felanitx, 1971) És tècnic especialista en viticultura i enologia. Estudià a l’Escuela y Museo de la Vid y el Vino de Madrid, al centre Mercè Rossell i Domènech de Sant Sadurní d’Anoia i a l’IES de Falset, per després fer de rata de celler a regions com la Rioja alabesa, el Penedès, el Priorat i la Terra Alta. Actualment es dedica a fer una mica de via Felanitx, ciutat de la qual recorda amb nostàlgia els dies en què se solien sentir per tots els racons les olors del most i de fermentació i les timbolades de vi del “Sindicat” que pegava al barral de casa seva quan ningú no el veia. La seva màxima és: Bon menjar i bon vi, vine; feina feixuga, fuig. Encara somnia que els Reis li duguin un Scalextric i que el Barça torni a ser campió d’Europa. I el seu malson és tornar un dia al que fou “camp de concentració” de Sant Alfons.
Llibres Relacionats

Vi i cultura popular
Munar i Munar, Felip
El vi a Mallorca des dels orígens fins a l’actualitat. Història, cultura, cançons, refranys i receptes.

Capítols de cuina mallorquina
Contreras Mas, Antoni
Els plats típics de la cuina de Mallorca, la seva evolució i la seva cultura