
Reconeixement per a Antoni Tugores
26/01/2011
El llibre de l’historiador manacorí Antoni Tugores Cuina econòmica ha estat guardonat amb el Gourmand World Cookbook Awards 2010 en la categoria de cuina casolana en català. L'organització, ...

Autors d'Edicions Documenta Balear que han signat llibres el dia de Sant Jordi
24/04/2010 AG
Autors que han signat exemplars de les seves novetats el dia de Sant Jordi, festa del llibre:Antoni Tugoresha signat exemplars de Cuina econòmicaVegeu fotoAntònia Turha signat exempla ...

"Cuina econòmica" i "Llobades per a muts", llibres recomanats pels lectors de Diari de Balears a la Setmana del Llibre en Català
18/03/2010
Cuina econòmica d'Antoni Tugores i Llobades per a muts de Joan Miquel Chacón, dues edicions de Documenta Balear, són les obres que recomanarien els lectors del Diari de Balear ...
Llúcia Ramis, líder de ventas en la Setmana del Llibre en Català, que hoy finaliza
07/03/2010 A. Busquets
La novela Egosurfing, de Llúcia Ramis, se ha convertido en el título más vendido en la feria literaria, a gran distancia del resto de obras que forman parte del ‘Top' de ...
Llucia Ramis y Antoni Tugores, los más vendidos
07/03/2010 Redacció
REDACCIÓN. PALMA. La Setmana del Llibre en Català llega a su fin con una lista de más vendidos que encabezan Llucia Ramis con Egosurfing, Premi Josep Pla 2009, y Antoni Tugores, c ...

Cuina econòmica
Receptes fàcils per a temps difícils a l'entorn de la cuina de Mallorca
Tugores Manresa, Antoni
- Prologuista:
- Antoni Pinya
- Col·lecció:
- Fora de col·lecció
- Tema:
- Cuina
- Pàgines:
- 320
- PVP:
- 34.00
- ISBN:
- 978-84-92703-49-4
- Data d'Edició:
- 14/12/2009
El 92% dels plats que inclou són de perfil econòmic baix o molt baix i els restants són de cost mitjà. Un altre valor és el d’incitar-nos a utilitzar els elements de temporada i, mitjançant un útil índex d’ingredients, a donar sortida a tot el que se’ns acumula al frigorífic o al rebost i a l’aprofitament de les sobralles %u2013molt en la línia de rigor de la cuina tradicional%u2013.
Cuina econòmica (cuina fàcil per a temps difícils) tambè és una proposta de cuina senzilla que va més enllà d’un simple receptari, quan amb breus comentaris addicionals i en un llenguatge planer, ens descobreix aspectes històrics, etnològics, antropològics o curiositats lligats a la cuina mallorquina. Tot plegat és un llibre especial que convé tenir a prop dels fogons.

Inicià la seva tasca informativa a la ràdio, a finals dels anys seixanta; va ser corresponsal de Cort, Diario de Mallorca, El Día i Radio Nacional de España. Ha estat director de les publicacions setmanals Manacor Comarcal (1976-1985) i 7 Setmanari (1986-1994).
Ha publicat a Edicions Documenta Balear La Guerra Civil a Manacor. La guerra a casa (2006)
Ha escrit les biografies de Joan Mesquida, un manacorí il·lustre (1983), Don Mateu, el paisatge d'una vida (1997), Adéu Andreu, biografia d'un lluitador republicà (2003) i La història robada. El batle Antoni Amer “Garanya” (2004) i La historia robada. Vida y muerte de un alcalde republicano. Antonio Amer (1882-1936) (2006).
Com a gastrònom ha publicat Memòria de la cuina mallorquina, (2007), que va merèixer el World Cookbook Awards com a millor llibre de cuina mediterrània escrit en català, Cuina econòmica. Receptes fàcils per a temps difícils a l’entorn de la cuina de Mallorca (2009) i Cuina encara més econòmica (2020). Al llarg dels darrers anys ha publicat centenars d'entrevistes, reportatges i articles d'opinió.

Memòria de la cuina mallorquina (3a edició)
Tugores Manresa, Antoni
Centenars de receptes del patrimoni cultural preservades de l’oblit.

Cuina encara més econòmica
Tugores Manresa, Antoni
El receptari complet i pràctic que convé tenir prop dels fogons.

La cuina mallorquina d’en Biel Felip
Roca Juan, Gabriel
La vertadera cuina mallorquina, tradicional i casolana.

Cuina mallorquina vegetariana
Alba Troya, Estrella; Piris Obrador, Catalina; Santandreu Massanet, Maria Antònia
Un llibre de cuina diferent amb les receptes de la cuina mallorquina de sempre

Capítols de cuina mallorquina
Contreras Mas, Antoni
Els plats típics de la cuina de Mallorca, la seva evolució i la seva cultura

De la figuera a la taula
Munar i Munar, Felip
La cultura tradicional de la figa combinada amb la modernitat

Les cuineres de Binissalem
Barrios Palmer, Miquel Àngel
La tradició popular d’aquest poble de Mallorca ha donat, a cop de fogó, aquest exquisit llibre de receptes.

Cuina per a celíacs
Suñer Mesquida, Antònia
És un llibre de gran ajuda, tant per als celíacs com per als restauradors i dietistes.

Cocina para celíacos
Suñer Mesquida, Antònia
Es una gran ayuda, no sólo para los celíacos, sino también para los restauradores y los dietistas.

El plaer del boletaire
Esteva Castro, Felip
Guia i receptes útils dels bolets del llevant malloruí. Un autèntic plaer!

Memòria de la cuina mallorquina (rústica)
Tugores Manresa, Antoni
“No em resta més que recomanar-vos ferventment aquesta obra, escrita amb passió i amb sensibilitat, que interessarà tant a l’afeccionat a l’antropologia i l’etnologia com a qui tingui curiositat per l ...