Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Maltractades: Històries antigues d’amor i odi

Ferrà i Martorell, Miquel

Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Narració breu
Pàgines:
150
PVP:
15.00
ISBN:
978-84-96841-63-5
Data d'Edició:
10/03/2008
Sinopsi
La violència de gènere és, desgraciadament, d’una trista i freqüent actualitat, però sempre hi ha hagut dones maltractades. Així ho testimonien, per exemple, els romanços i les cançons antigues. Els set relats que us ofereixen les pàgines de Maltractades. Històries antigues d’amor i odi, obra del reconegut escriptor Miquel Ferrà (Sóller, 1940), pertanyen a casos ben documentats. En tots els relats, els personatges femenins (Margarida Despuig, Caterina Seguí, Sor Elizabet, Francina Rosselló, Joaneta de Puigpunyent, Maria Ladvenant i Ramona Miraclet), amb un destí fix cap al qual caminen, han de lluitar contra les extraordinàries circumstàncies que volen impedir-ne la marxa. Però no perden la grandesa de l’ànima. De vegades se’n surten i retornen il·luminats per la victòria, i unes altres vegades hi deixen la pell i els seus actes gloriosos només es descobriran després de la mort.
Miquel Ferrà i Martorell
(Sóller, 1940)
S’ha dedicat sobretot a l’ensenyament i al periodisme. Col·labora amb publicacions periòdiques com ara Última Hora, Sóller, El Mirall, El Temps, Cultura, Diari de Balears i Entorn.
Pel que fa a la literatura, mostra gran predilecció pel relat breu, de vegades adreçat als joves i als adolescents, i la novel·la històrica, entesa com a eina pedagògica per fer conèixer el passat. Premi de novel·la Ramon Llull 1885 (El misteri del cant Z-506) i el Ciutat de Palma Llorenç Villalonga 1987 i 2005 (amb Crònica de Guinea i Abdallah Karim, el predicador, respectivament), la seva obra ha estat traduïda a llengües com el castellà, el portuguès, l’holandès i l’alemany.
També és autor de diversos llibres d’itineraris i d’assaigs, com Sóller, imatges d’ahir (1990), Sollerics arreu del món (1992), i a Edicions Documenta Balear ha publicat Els enigmes de la nostra història (1992), Llegendes i tradicions de les Balears  (1995), Contes i viatges (1998), La cuina de la Revolució francesa a les Balears (2000), Faula del Mare Nostrum (2004), Maltractades. Històries antigues d’amor i odi (2008), Llegendes i tradicions de les Balears (2009) 2a edició amb il·lustracions de l'autor i Terra venuda (2017).


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)