Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

La Guerra Civil a Pollença: La revolta contra la rebel·lió

Salas Vives, Pere; March, Jaume; Cerdà, Andreu

Prologuista:
Mir Curcó, Conxita
Col·lecció:
La Guerra Civil, Poble a Poble
Tema:
Història contemporània
Pàgines:
548
PVP:
29.00
ISBN:
84-96376-79-6
Data d'Edició:
27/09/2006
Sinopsi
Se centra en l’anàlisi de la Guerra Civil Espanyola en la realitat local de Pollença. S’inicia a partir de 1931 amb l’adveniment de la República propiciant el desenvolupament econòmic gràcies al capitalisme agrari i industrial, però també amb la penetració de noves ideologies. Es descriuen els participants actius en aquell conflicte i on residia el poder local durant la guerra. S’analitzen les conseqüències demogràfiques i econòmiques que va comportar el conflicte i el nou model d’Estat; les noves formes repressives i violentes i les seves implicacions en les relacions de domini econòmic i social en l’àmbit local. Per últim, els fets bèl·lics en si mateixos per la importància directa que va tenir Pollença en la reconversió de Mallorca com una gran base aeronaval i perquè la guerra en els camps de batalla també gaudiria de fortes implicacions humanes, socials i econòmiques.
Pere Salas Vives
(Pollença 1963) és historiador. Entre les seves publicacions destaquen «Libertad y/o derecho a la vida. El resguardo sanitario durante el primer liberalismo», a la revista Historia Social (2010); Clara Hammerl (2016), i L’espanyolització de Mallorca (2020). És autor d’«Epidemias y comercio (i)lícito en el sur de Europa: Mallorca, siglo XIX», a la revista Investigaciones de Historia Económica (2020).
A les Edicions Documenta Balear ha publicat El poder i els poderosos a les viles de Mallorca (1997), La Guerra Civil a Pollença, juntament amb Jaume March i Andreu Cerdà (2006) i Les epidèmies a les illes Balears (1800-2020) (2021), juntament amb Joana M. Pujadas.Jaume March

Andreu Cerdà

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)