Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Gloses de n’Amador

Font Garí, Amador

Prologuista:
Munar i Munar, Felip
Col·lecció:
Fora de col·lecció
Tema:
Cultura popular
Pàgines:
80
PVP:
9.00
ISBN:
84-96376-68-0
Data d'Edició:
23/06/2006
Sinopsi
Vet aquí una embosta de mots arreplegats del bessó de la terra, de la saba esponerosa dels arbres, que han congriat el nostre saber popular i tradicional. “En Mador” té sentit de la llengua, del ritme, és un “glosador de camilla”, d’aquells que necesiten el llapis i el paper per fer una contesta, però amb aquestes “armes” a les mans, els versos surten com si fossin cantats.
Amador Font Garí
(Vilafranca, 1934)
Als dotze anys ja guardava truges i uns quants vespres a la setmana anava a escola a Son Pou; el seu mestre era don Joan Fosc, i feien claror amb un llum de carbur. Després es va llogar a can Formiguera, a Sant Martí de Vilafranca. Va ser corredor de bicicletes. L’any 1959 es va casar amb la montuïrera Francisca de can Carrió, amb qui ha tingut un fill. Una vegada instal·lat a Montuïri va fer de pagès -llogat a Solanda,- de xofer de don Bartomeu Mestres (dos anys), i més tard de picapedrer amb mestre Mateu Cerdà (devuit anys); però sempre ha fet de pagès, ha conreat la seva terra. “Si me lleven es camp, som homo mort”, diu n’Amador amb tota la franquesa que és capàç d’albirar un home que viu intensament el nostre camp.
A Edicions Documenta Balear ha publicat Gloses de n'Amador (2006), Gloses de n'Amador (II) (2009) i Gloses de n'Amador (III) (2013).


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)