Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

El turisme a les Balears (1900-1950)

Cirer Costa, Joan Carles

Col·lecció:
Quaderns d'Història Contemporània de les Balears
Tema:
Història contemporània
Pàgines:
64
PVP:
5.00
ISBN:
84-96376-55-9
Data d'Edició:
06/04/2006
Sinopsi
És conegut que el turisme va exercir un paper de protagonista dins la societat balear en el darrer terç del segle xx. Però aquest turisme de massa nascut en els anys seixanta té uns precedents que cal conèixer. En aquestes pàgines, l’autor hi destaca que el turisme va néixer d’una manera plenament integrada dins una societat que avançava econòmicament. El llarg recorregut del turisme mallorquí s’emprengué tot just encetat el segle xx. Al cap de trenta anys començà amb força a Eivissa, però encara en necessitarà trenta més per arribar a Menorca.
Joan Carles Cirer Costa
Nat a Eivissa l’any 1961. És doctor en Economia per la Universitat de Barcelona.
Després de treballar deu anys en el sector financer privat, ara es dedica a l’ensenyament a l’Escola de Turisme d’Eivissa i a la recerca. És el cap de l’Àrea d’Economia i Turisme de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera i ha estat director editor dels tres volums d’Estudis sobre el turisme a Eivissa i Formentera (Ed. Mediterrània).
Ha publicat diversos llibres i articles sobre la història econòmica d’Eivissa i Formentera, com L'economia d'Eivissa i Formentera en el Segle XIX (1782-1900); L'economia d'Eivissa i Formentera en el Segle XX i sobre el turisme a les Illes Balears, com De la fonda a l’hotel i El turisme a les Balears (1900-1950) i el darrer, La invenció del turisme de masses a Mallorca, tots cinc en les Editcions Documenta Balear.
També ha publicat articles sobre demografia eivissenca i el turisme a Mallorca (Randa) i sobre capital humà i creixement econòmic (Estudios de Economía Aplicada).


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)