Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Els noms dels niguls a Mallorca (migjorn i llevant)

Grimalt Gelabert, Miquel; Bonet Vidal, Maria

Prologuista:
Mauri Domènech, Francesc
Col·lecció:
Menjavents
Tema:

Pàgines:
174
PVP:
16.00
ISBN:
978-84-95694-99-7
Data d'Edició:
02/08/2004
Sinopsi
El geni popular ha configurat una manera peculiar d’entendre i classificar els niguls o núvols d’una gran bellesa formal, plena de figures, metàfores i personificacions, i perfectament adaptada a la realitat meteorològica de cada territori. Compaginant ciència i cultura popular, els autors d’Els noms dels niguls a Mallorca han replegat, identificat i relacionat els noms propis referits a niguls del migjorn i llevant de l’illa. Aquest tresor lexicogràfic, conformat per centenars de termes, va acompanyat de l’explicació corresponent, del valor predicitu i dels aspectes folklòrics i etnogràfics (llegendes, contarelles, refranys, dites...).Aquest llibre, profusament il·lustrat, és útil per a la predicció meteorològica local a curt termini. L’obra porta un pròleg de Francesc Mauri, meteoròleg de Televisió de Catalunya i de les emissores de la Generalitat.
Miquel Grimalt Gelabert
(Manacor 1961) És doctor en geografia i llicenciat en història. És professor de geografia física a la Universitat de les Illes Balears i ha estudiat qüestions de climatologia, geografia del risc i toponímia. Ha publicat, entre d’altres, Els núvols: guia de camp de l’atmosfera i previsió del temps (1995), juntament amb F. Mauri i J.Martín Vide.
Maria Bonet Vidal
(Santanyí 1957) És llicenciada en pedagogia i filologia catalana, treballa de mestra  i està interessada sobretot en la recerca en el camp de la  meteorologia popular. També ha fet treballs sobre arbre del nostre entorn, com la figuera i l’ametller.
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)