Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Frases i texts: Exercicis d’autocorrecció de llengua catalana

Morey Sureda, Jaume; Melià, Joan; Corbera Pou, Jaume

Col·lecció:
Didàctica
Tema:
Educació
Pàgines:
144
PVP:
9.00
ISBN:
84-89067-64-3
Data d'Edició:
00/00/0000
Sinopsi
Aquest llibre està pensat per a alumnes d’educació secundària, de cursos d’adults de tots els nivells, de reciclatge d’ensenyants i fins i tot dels primers anys d’universitat, a tots els quals ha de ser útil no tan sols en la correcció de l’expressió escrita, sinó també en la de l’expressió oral.
Jaume Morey Sureda
(Artà, 1948)
Llicenciat en Filologia Hispànica (Català), ha exercit de professor de Llengua i Literatura Catalana a l’IES Llorenç Garcias i Font, d’Artà. Ha treballat en diverses publicacions de didàctica de la llengua. Així, és autor d’Alfa. Mètode pràctic d’autocorreció gramatical assistida (1985) i coautor d’Alfa Mètode d’autocorreció gramatical assistida (1994 i 1995) i de Frases i texts. Exercicis d’autocorrecció de Llengua Catalana (1999). Ha ocupat càrrecs polítics: batle d’Artà dues legislatures (1979-1987) i director general d’Administració Educativa de la Conselleria d’Educació de Cultura del Govern de les Illes Balears (1999-2003). A partir d’unes entrevistes enregistrades l’hivern 1982-1983 a diverses víctimes artanenques, i de la visita, el 2004, a una cova on s’abscondiren dos perseguits, ha treballat en la investigació de la Guerra Civil a Artà.Joan Melià

Jaume Corbera Pou
(Palma, 1954), doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1991) amb una tesi sobre l'alguerès (per la qual rebé el premi Josep Sanna atorgat per l'Escola de Alguerés Pasqual Scanu), és professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears (des de 1982). Entusiasta de la diversitat lingüística, s'ha centrat fins ara sobretot en l'estudi de l'alguerès i del mallorquí, en la defensa de la genuïnitat catalana contra les interferències de les llengües externes imposades al nostre país, en la defensa de la normalització de la llengua catalana i en la història lingüística catalana (Alfa. Mètode d'autocorrecció gramatical assistida, amb Jaume Morey i Joan Melià, 1994 i 1995; Frases i texts. Exercicis d’autocorrecció de llengua catalana (Edicions Documenta Balear) (2000); Parlar bé. Orientacions per a l'ús correcte de la llengua catalana, amb especial referència a les Illes Balears, 1996-2002-2012; Caracterització del lèxic alguerès, 2000; Crònica de l'Obra del Diccionari, d'Antoni M. Alcover i Francesc de B. Moll, selecció del text i notes per J. C., 2006). Ha estat director, i parcialment entrevistador, de la col·lecció de vídeos Arxiu audiovisual dels dialectes catalans de les Illes Balears, premi Aula Francesc de Borja Moll de l'Estudi General Lul·lià de Palma (1996). Autor de nombrosos articles científics i de divulgació de tema lingüístic, ha estat col·laborador del Diari de Balears des dels primers anys i, des de novembre de 2011, col·laborador de la secció «La llengua a l'abast» del suplement cultural d'aquest diari, «L'Espira».

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)