Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

L’economia menorquina en el segle XX (1914-2001)

López Casasnovas, Guillem; Rosselló Villalonga, Joan

Col·lecció:
Quaderns d'Història Contemporània de les Balears
Tema:
Història contemporània
Pàgines:
64
PVP:
5.00
ISBN:
84-95694-34-4
Data d'Edició:
24/05/2002
Sinopsi
En començar el segle XX, Eivissa i Formentera van canviar del model econòmic, abandonaren l’autarquia i s’integraren en l’economia mundial. El procés es va complicar amb la Primera Guerra Mundial, i fracassà del tot entre 1936 i 1950.
Guillem López Casasnovas
(Ciutadella, 1955) és llicenciat en Dret i en Economia. Doctor per la Universitat de York, catedràtic des de 1982 de la Universitat Pompeu Fabra, conseller del Banc d'Espanya (2005-2017), col·legiat de mèrit del Col·legi d’Economistes de Catalunya, president de l’Associació Mundial d’Economia de la Salut, membre de la Reial Academia de Medicina i de l’Institut d’Estudis Catalans; especialitzat en l’economia pública, política social, política fiscal, gestió pública i l’economia de la salut. Ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi i el Premi Ramon Llull, així com amb diversos guardons nacionals i internacionals. Pertany a diversos consells editorials de revistes especialitzades i ha publicat més d’un centenar d’articles en revistes científiques.Joan Rosselló Villalonga
(Maó, 1970) és economista. Doctor en economia per la Universitat Pompeu i Fabra i professor de la Universitat de les Illes Balears, ha estudiat els processos de descentralització política i els seus efectes sobre el desenvolupament regional, el federalisme fiscal i la balança fiscal de Catalunya. És autor de diversos articles publicats en revistes especialitzades.
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)